Ειδησεογραφικό site

«Αποστόμωσε» Αμερικανό Γερουσιαστή η Εύα Καϊλή

35

Αποστομωτική ήταν η απάντηση της Εύας Καϊλή σε Αμερικανό Γερουσιαστή, ο οποίος υπερασπίστηκε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αποκαλώντας τα «Μακεδονία».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε χθες τη Χάγη ως πρόεδρος της Αντιπροσωπείας της Ευρωβουλής για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και ο Michael Turner, γερουσιαστής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η ονομασία της χώρας είναι ξεκάθαρη και πως δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα στην ένταξη.

Ωστόσο, δεν υπολόγιζε στη Θεσσαλονικιά Εύα Καϊλή, η οποία αντέδρασε στην τοποθέτηση και ξεκαθάρισε πως υπάρχει μόνο μία Μακεδονία. «Αυτή είναι μία συζήτηση που ευτυχώς στην ΕΕ έχει σταματήσει, καθώς δεν έχει αναγνωρισθεί αυτή η ονομασία. Ωστόσο, ως μέλος της Επιτροπής του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια, με την ιδιότητα της βουλευτού, τονίζω ότι είμαι από τη Μακεδονία και αυτό νομίζω ότι έχει γίνει σαφές τουλάχιστον στις κοντινές μας χώρες. Δεν χρειάζεται δηλαδή να διευκρινίζω από ποια Μακεδονία κατάγομαι», τόνισε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή, προσθέτοντας ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκεί βέτο.

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.