Ειδησεογραφικό site

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαμιμίκος

28

Για πλήρη απαξίωση των θεσμών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος χρεώνοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανατροπή της κυβέρνησης». Παράλληλα κλείνει ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας δηλώνοντας πως «αυτή άραγε είναι η σύγχρονη παραγωγική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος; Αυτό είναι το «νέο», που δήθεν φέρνουν; Με τέτοιες λογικές και τους ανθρώπους που τις εκφράζουν, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο συνεργασίας».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις τόσο του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη όσο και του βουλευτή Πειραιώς Θοδωρή Δρίτσα στις οποίες και οι δύο ανέφεραν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα προτείνει υποψήφιο κατά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής τον προσεχή Φεβρουάριο θέτοντας θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Ο κ. Δρίτσας, μάλιστα, ζήτησε ανοιχτά τη διεξαγωγή εκλογών από τις οποίες θα προκύψει νέα Κυβέρνηση για να προχωρήσει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η δήλωση του κυρίου Παπαμιμίκου έχει ως εξής: «Από χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν μονότονα στα ΜΜΕ, πως ούτε πρόκειται να προτείνουν αλλά και ούτε να στηρίξουν κάποιο πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανατροπή της κυβέρνησης. Δηλαδή μας λένε, χωρίς καμία ντροπή, πως οι θεσμοί μπορούν να απαξιώνονται ώστε να ικανοποιηθούν οι τυχοδιωκτισμοί του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή άραγε είναι η σύγχρονη παραγωγική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος; Αυτό είναι το «νέο», που δήθεν φέρνουν; Με τέτοιες λογικές και τους ανθρώπους που τις εκφράζουν, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο συνεργασίας»

Μπορεί βασικός αποδέκτης της δήλωσης του κ. Παπαμιμίκου να είναι η Κουμουνδούρου ωστόσο ο γραμματέας της ΝΔ στέλνει σαφές μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο συνεργασίας» θέλοντας να βάλει φρένο σε κάθε ενδεχόμενη συζήτηση από το φθινόπωρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.