Ειδησεογραφικό site

Απεργεί η ΑΔΕΔΥ – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση

59

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες/ απολύσεις, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

adedyΣτη Δικαιοσύνη έχει προσφύγει η κυβέρνηση κατά της απεργίας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

«Εκδηλώνει πανικό η κίνηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας. Σπάνια υπουργείο έχει προσφύγει κατά απεργίας που έχει προκηρύξει τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της αξιολόγησης και σημείωσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει πρόβλημα, καθώς κανένας διευθυντής δεν έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση.

Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.

»Με τον αγώνα μας απαιτούμε:

ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού. Κατά την διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Κατά την ήμερα της απεργίας στις φυλακές Κορυδαλλού θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους (6μηνο/12μηνο), οι μεταγωγές κρατουμένων προς τα δικαστήρια όταν υπάρχει περίπτωση παραγραφής ή συμπλήρωσης 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας «το σύνολο του προσωπικού», σύμφωνα με ανακοίνωση της Σωματείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.