Ειδησεογραφικό site

Απαισιόδοξος ο Νίκος Χουντής: Δύσκολα να βρεθεί κοινός τόπος στο Eurogroup

27

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Χουντής. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα να βρεθεί κοινός τόπος σήμερα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη στο Eurogroup.

«Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί η κοινή βάση σε πολλά σημεία, θα είναι δύσκολο με βάση τα στοιχεία που έχω. Και όχι μόνο με βάση τα στοιχεία που έχω, είναι και το βασικό θέμα που πια είναι και το αντικείμενο της πολιτικής διαπραγμάτευσης» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ή πάμε με σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία και στη δημοκρατία, δηλαδή εμείς ζητούμε την διευκόλυνση, την στήριξη σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, και λέω τη διευκόλυνση και τη στήριξη γιατί υπάρχει και το χρηματοδοτικό μέρος ή οι εταίροι μας θα επιμείνουν ότι εφόσον υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δανειακή σύμβαση θα κάνετε αυτό που εμείς ζητούμε. Αυτός ο τύπος της διαπραγμάτευσης που υπήρχε μέχρι τώρα».

Ο κ. Χουντής είπε επίσης «ότι η Ελλάδα έχει φύγει «από τους μονοδρόμους αυτούς και γίνεται συζήτηση, καταθέτουμε προτάσεις, υπάρχει φωνή και δεύτερο έχει φύγει από το μνημονιακοτροϊκανό πλαίσιο η συζήτηση και τίθεται πάνω σε βάση ότι υπάρχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και υπάρχει ένα ισότιμο μέλος της ΕΕ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.