Ειδησεογραφικό site

Απίστευτο θράσος -Δημοτικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο προσέφυγε κατά συναδέλφου του και του έφαγε τη θέση

60

Θράσος και απίστευτες επινοήσεις. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα έλεγχοι στα δικαιολογητικά που υπέβαλλαν για την πρόσληψή τους στο Δημόσιο χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα στον δήμο Ξάνθης, όπου ο έλεγχος συνεχίζεται είναι χαρακτηριστικές με χαρακτηριστικότερη όλων αυτή όπου ένας εργαζόμενος όπου είχε πλαστό πτυχίο προσέφυγε κατά συναδέλφου του και του πήρε τη θέση.

Συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος προσλήφθηκε στον Δήμο το 2008 μέσω ΑΣΕΠ με πλαστό, όπως προκύπτει τώρα, απολυτήριο από Λύκειο της Ξάνθης. Αρχικά τη θέση του είχε καταλάβει ένα άλλος υποψήφιος. Ο πρώτος όμως παρά το γεγονός ότι έκανε χρήση πλαστού απολυτηρίου είχε απίστευτο θράσος. Προσέφυγε στο ΑΣΕΠ και κατέθεσε ένσταση και κατάφερε να δικαιωθεί σε βάρος του συναδέλφου του, με αποτέλεσμα να προσληφθεί, παρά την πλαστότητα του δικού του απολυτηρίου, το οποίο όπως αποδείχθηκε τότε δεν ελέγχθηκε.

Βέβαια, δεν ήταν ο μόνος που προσελήφθη με πλαστό πτυχίο στο δήμο Ξάνθης. Αλλος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος διορίστηκε πριν 20 χρόνια είχε προσκομίσει απολυτήριο από το Λύκειο της Σταυρούπολης Ξάνθης στο οποίο όμως …δεν είχε φοιτήσει ποτέ. Τέλος, ένας ακόμη, ο οποίος αρχικά είχε προσληφθεί στο Δήμο Αθηνών για να μεταταχθεί στη συνέχεια στον Δήμο Ξάνθης. Οπως προέκυψε τώρα το απολυτήριό του από το δημοτικό ήταν πλαστό. Το τελευταίο φερόταν να έχει εκδοθεί σε μια περίοδο όπου το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο δεν είχε καν ιδρυθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.