Ειδησεογραφικό site

Απίστευτη ομολογία Ντόναλντ Τραμπ: Είχα προσπαθήσει να εξαγοράσω πολλούς από τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ

25

 

Υπερβολικός, κωμικός, προβοκάτορος: ο Ντόναλντ Τραμπ , ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος, επικεφαλής στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εμφάνισε τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό του κατά το πρώτο debate της προεκλογικής περιόδου, με τους αντιπάλους του να καταβάλλουν προσπάθειες για να επιβάλουν μία σοβαρότητα.

Στο κέντρο της σκηνής, στην αρένα του γηπέδου μπάσκετ του Κλίβελαντ, περιστοιχισμένος από εννέα ακόμη διεκδικητές του χρίσματος, πολύ πίσω από τον ίδιο στις δημοσκοπήσεις, ο μεγιστάνας των ακινήτων έδωσε τον τόνο εξηγώντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στις προεδρικές εκλογές του 2016, εάν χάσει το χρίσμα του κόμματος, γεγονός που θα ωφελήσει σημαντικά τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

«Αυτό δεν θα το υποσχεθώ στο στάδιο αυτό», είπε τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ , προκαλώντας την οργή των συνυποψηφίων του και το γιουχάισμα του πλήθους των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που παρευρισκόταν στο debate.

Ο προβοκάτορας «Ντόναλντ» υπενθύμισε ότι στο παρελθόν «έχει δώσει πολλά χρήματα στους περισσότερους από τους παρευρισκόμενους στην σκηνή αυτή» για να τους εξαγοράσει. Ακόμη και στη Χίλαρι Κλίντον. «Για ποιον λόγο», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του δικτύου Fox News που οργάνωσε το debate.

«Τής είπα να έρθει στον γάμο μου. Δεν είχε επιλογή», απάντησε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις από την είσοδό του στην κούρσα για το χρίσμα τον Ιούνιο. Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι από Δημοκρατικός μετατράπηκε σε Ρεπουμπλικανό τα τελευταία χρόνια, αλλάζοντας θέσεις σε προσφιλή στους Ρεπουμπλικανούς θέματα όπως οι αμβλώσεις, η μετανάστευση και η υγειονομική ασφάλιση.

Οι ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι εμφάνισαν μία αξιοσημείωτη ιδεολογική ομοιογένεια κατά τη διάρκεια του debate απορρίπτοντας την «εποχή Ομπάμα-Κλίντον και δεσμευόμενοι για την ανατροπή πλήθους αποφάσεων της κυβέρνησης Ομπάμα, για το Ιράν, την υγεία, το περιβάλλον ή τις ρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα.

Ο κομματικός μηχανισμός των Ρεπουμπλικανών έχει προβλέψει ότι η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι παρά ένα πυροτέχνημα. Ωστόσο, ο υπερβολικός χαρακτήρας τόσο των επιθέσεών του κατά των αντιπάλων του, όσο και των θέσεών του για τα μεγάλα θέματα έχουν ενισχύσει την υποψηφιότητά του.

Οι ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι, ανάμεσά του και η μοναδική υποψήφια, η Κάρλι Φιορίνα, προσπάθησαν να παρουσιασθούν ως οι μόνοι ικανοί να νικήσουν το φαβορί των Δημοκρατικών, τη Χίλαρι Κλίντον, στις κάλπες του Νοεμβρίου 2016.

Ο τρίτος υποψήφιος της δυναστείας Μπους, ο Τζεμπ Μπους, επανέλαβε την αγαπημένη του φράση «εγώ είμαι εγώ» και υπερασπίσθηκε τις επιδόσεις του ως κυβερνήτη της Φλόριντα.
Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον «εκπροσωπεί την τρίτη θητεία μίας χαμένης προεδρίας».

Οταν ο συντονιστής του Fox News ζήτησε από τους υποψήφιους να περιγράψουν με λίγα λόγια την κα Κλίντον απάντησαν «ανάξια εμπιστοσύνης», «χωρίς όραμα», «σοσιαλίστρια», «επαγγελματίας πολιτικάντης».

Η ίδια έστειλε κατά τη διάρκεια του debate μήνυμα στους υποστηρικτές της. «Αυτή τη στιγμή, δέκα ρεπουμπλικανοί τσακώνονται στην τηλεόραση για το ποιος θα είναι ο καλύτερος για να οδηγήσει τη χώρα προς τα πίσω. Δεν κοιτάζω και δεν με ενδιαφέρει».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.