Ειδησεογραφικό site

Απίστευτη καταγγελία στην Κρήτη: Εργοδότης φέρεται να έδειρε εργαζόμενη!

51

Θύμα ξυλοδαρμού από τον εργοδότη της έπεσε μια εργαζόμενη γυναίκα, σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ).

Όπως αναφέρει το ΕΚΗ, «η εργαζόμενη εργάζεται σε εταιρεία που εδρεύει στο κέντρο του Ηρακλείου και τον τελευταίο καιρό δεχόταν φραστικές επιθέσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες της, την περασμένη εβδομάδα προχώρησε και σε βιαιοπραγίες».

Οι παραπάνω καταγγελίες, σύμφωνα με το ΕΚΗ, έγιναν στον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τις επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Α.Ε. ο οποίος μάλιστα στηρίζει την εργαζόμενη, καταδικάζει το περιστατικό και το αποδίδει σε «ξέσπασμα» του συνεταίρου του, λόγω των δικών τους διαφορών. Παρόντες στο περιστατικό, όπως σημειώνει το ΕΚΗ, ήταν οι συνάδελφοι της παθούσας, που χάρη στην παρέμβασή τους γλίτωσε από τα χειρότερα.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η εργαζόμενη ήδη έχει προχωρήσει σε μήνυση, ενώ αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις σωματικές βλάβες που υπέστη και παρά το γεγονός ότι είναι τρομοκρατημένη από το παραπάνω περιστατικό, ανησυχεί να μην χάσει την δουλεία της, αφού είναι η μοναδική εργαζόμενη στην οικογένειά της.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει το περιστατικό, «το οποίο για άλλη μία φορά αποδεικνύει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις της εργαζόμενης Ελληνίδας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο γεν. γραμματέας, τόνισε ότι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όχι μόνο δεν θα επιτρέψει την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών αλλά ζητάει και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω εργοδότη από τη στιγμή που θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

Τέλος, το ΕΚΗ επισημαίνει ότι την πρώτη ημέρα επιστροφής της εργαζόμενης στη δουλεία της μετά από την πολυήμερη αναρρωτική άδεια λόγω των σοβαρών σωματικών βλαβών που υπέστη, θα συνοδεύεται από τον γεν. γραμματέα του Εργατικού Κέντρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.