Ειδησεογραφικό site

Απίστευτη αποκάλυψη Liberation: Ο Μοσκοβισί χώρισε Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ πριν πιαστούν στα χέρια!

42

Στις 18 Φεβρουαρίου ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ είχε αναφερθεί στη στήλη του στη γαλλική εφημερίδα σε ένα έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 16 Φεβρουαρίου όταν κόντεψαν να έρθουν στα χέρια λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είχε αρνηθεί το περιστατικό ενώ ο επικεφαλής του EUrogroup είχε δηλώσει στους Financial Times ότι δεν υπήρξε φυσική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Ο Κατρεμέρ όμως την Παρασκευή επανήλθε στο περιστατικό καθώς η επιβεβαίωσή του ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Γάλλου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ήταν και αυτός που τότε είχε χωρίσει τους δύο άνδρες πριν τα πράγματα πάρουν πολύ άσχημη τροπή.

Ο ανταποκριτής της Liberation ρώτησε τον κ. Μοσκοβισί για τη στιγμή που σημάδεψε τους προηγούμενους έξι μήνες διαπραγματεύσεων στα πλαίσια σύνεντευξης για ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και η απάντηση που πήρε ήταν αποκαλυπτική:

«Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση από τον Ντάισελμπλουμ ενός εγγράφου. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια. Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο ότι είναι ψεύτης και αναγκάστικα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό».

«Μια επιβεβαίωση που μιλά από μόνη της σωστα;» καταλήγει στο άρθρο του ο Κατρεμέρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.