Ειδησεογραφικό site

Επιστολή Ρωμανού: Δεν δέχομαι να μου χορηγηθεί ορός – Tο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το αίτημα του

63

Λίγη μόνο ώρα αφότου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ο 21χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας εξέδωσε ένα κείμενο στο οποίο εκφράζει -όπως ο ίδιος αναλύει- «τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης του».

Υπό τον τίτλο «Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες», ο Νίκος Ρωμανός δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του, προσπερνώντας την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνει πίσω, τονίζει πως «απαντάει» με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να του χορηγηθεί ορός.

Όπως υποστηρίζει, αν το κράτος τον «δολοφονήσει» με την στάση του, «ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους».

Στο κείμενό του ο 21χρονος αναφέρει πως από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχε πει στην παρέμβασή του στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος -όπως αναφέρει- τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή του.

Όπως αναφέρει, η προσφυγή του σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε «με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή».

«Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί», υποστηρίζει.

Ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Ρωμανού:

Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες

Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.

Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.

Εν συνεχεία η προσφυγή μου σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή.

Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τεχνηέντως ότι ο Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για να προσθέσει παρακάτω: «Η εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο συμβούλιο (της φυλακής), στο οποίο προΐσταται ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υπόδικους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση».

Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους.

Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός… η ιστορία θα κρίνει.

Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρω και τον ρόλο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την απεργία πείνας έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γι’ αυτό άλλωστε και όλοι ρίχνουν την ευθύνη σε αυτόν. Αντάλλαγμα για αυτό του το λειτούργημα θα είναι η προαγωγή του στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό του Δημήτρη Μόκα, που είχε πρωτοστατήσει σε δεκάδες αντιαναρχικές, κατασταλτικές εκστρατείες. Τώρα απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της δικαστικής ελίτ του Αρείου Πάγου. Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.
Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.

Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα.

Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !
ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.

ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού.

Νίκος Ρωμανός

Απέρριψε το αίτημα του Ρωμανού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά

Απορριπτική και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είναι η απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό, που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του επιτρέπεται να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (στην κατεύθυνση της Δημόσιας Υγείας) στα ΤΕΙ της Αθήνας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Με την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11:30, το συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος είχε ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος του 21χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνας για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Σήμερα είναι η 23η ημέρα που ο κρατούμενος αρνείται να φάει, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Εχει χάσει πάνω από 17 κιλά και κινδυνεύει να έχει υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη της υγείας του. Οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται «αναμενόμενη».

Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση για τον απεργό πείνας, που εξέδωσε στις 29/11, το ΠΑΣΟΚ, τονίζεται πως «ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της». Οι διαβουλεύσεις που γίνονται μέσα στη συγκυβέρνηση, ώστε να βρεθεί λύση, είναι πυρετώδεις.

Η κυβέρνηση αναζητά εκείνη τη νομοθετική ρύθμιση ,που θα δώσει τη λύση και εξετάζει όλα τα σενάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης με τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, Ανδρέα Λοβέρδο και Χαράλαμπο Αθανασίου, συμφώνησαν πως εάν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απορρίψει το αίτημα του Ρωμανού -όπως και έγινε σήμερα το πρωί- τότε η λύση θα δοθεί δια της νομοθετικής οδού.

Μάλιστα, ήδη, οι κ.κ. Αθανασίου και Λοβέρδος προκρίνουν την παρακολούθηση μαθημάτων από τη φυλακή μέσω τηλεδιάσκεψης και τη χορήγηση αδειών μόνο στην εξεταστική περίοδο.

Αντιδράσεις σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα, πλήθος εκδηλώσεων και διαμαρτυριών έχει λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ελλάδα, με αίτημα να επιτραπεί στον 21χρονο να φοιτήσει στη σχολή στην οποία πέρασε. Ομως, λόγω της υποδικίας του υπάρχει κίνδυνος απόδρασης -όπως έκρινε ο ειδικός ανακριτής που είχε ζητήσει την προφυλάκισή του.

Με αίτημα να του χορηγηθούν εκπαιδευτικές άδειες από τη στιγμή που το ίδιο το Δίκαιο του έδωσε το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε διαδήλωση-διαμαρτυρία περίπου 5.000 ατόμων. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό που ξεκίνησε από την πλατεία Μοναστηρακίου, ξέσπασαν επεισόδια στα Εξάρχεια. Νεαροί έκαψαν λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην οδό Στουρνάρη, έβαλαν φωτιές σε κάδους, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έκαψαν μηχανές, ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά. Συνολικά για τα επεισόδια έγιναν 15 προσαγωγές.

Στο μεταξύ, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτηρίων έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας για τον Νίκο Ρωμανό.

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 7:30 το πρωί, πραγματοποιείται συμβολική και ειρηνική κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης από νεαρούς που εκφράζουν, με αυτό τον τρόπο, την αλληλεγγύη τους στο νεαρό κρατούμενο. Σύμφωνα με το Cretalive.gr, η εικόνα είναι ήρεμη και οι εργαζόμενοι προσέχονται κανονικά στο δημαρχείο.

Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα και το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει. Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11 το πρωί, αντεξουσιαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου για την ίδια υπόθεση και στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί άλλη συγκέντρωση για τον Νίκο Ρωμανό, στην πλατεία Καλλιθέας.

Η ιστορία του Νίκου Ρωμανού

Ηταν 6 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο Νίκος Ρωμανός, στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών είδε τον συνομήλικό του και κολλητό του φίλο, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, να πέφτει νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Μία δολοφονία, που τον στιγμάτισε, και που σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, μέχρι σήμερα είναι μία τραγωδία που δε μπορεί να ξεπεράσει.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2013, ο Νίκος Ρωμανός, που είναι γόνος αστικής οικογενείας και εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ και γιος της συγγραφέως Παυλίνας Νάσιουτζικ, απασχόλησε και πάλι το κοινό. Αυτή τη φορά μαζί με άλλους πέντε συνεργούς του (Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, Α . Μπουρζούκο, Α. Ντάλιο, Φ. Χαρίση) οδηγήθηκε στις Αρχές κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης την 1η Φεβρουαρίου του 2013 (σ.σ.: οι δράστες «χτύπησαν» υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου). Δεν έμοιαζε σε τίποτα με το 15χρονο άγουρο αγόρι, που ο καλύτερος του φίλος ξεψύχησε στα χέρια του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία των ένοπλων δραστών από το υποκατάστημα της Αγροτικής ήταν το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα άλλα δύο άτομα αφαίρεσαν, κι εκεί υπό την απειλή όπλων, 4.020 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στις 8 Αυγούστου αυτού του χρόνου ο Νίκος Ρωμανός παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τη 18χρονη Β.Ν. μέσα στις φυλακές κι έπειτα από πολλές αναβολές και πιέσεις για να βρεθεί μία ημερομηνία. Οι δύο νέοι ήταν μαζί πριν ο Ρωμανός μπει στη φυλακή.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Το δικαστήριο, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αποφάσισε πως και οι έξι κατηγορούμενοι θα εκτίσουν πολυετείς καθείρξεις –από 11 έως 16 έτη– στη φυλακή, μη χορηγώντας αναστολή εκτέλεσης ποινής σε κανέναν από αυτούς.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, κατά συγχώνευση, επέβαλε τις εξής ποινές κάθειρξης:

-Γ. Μιχαηλίδης: 16 έτη, τέσσερις μήνες και 10 ημέρες.
-Ν. Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες
-Δ. Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες
-Α . Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες
-Α. Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες
-Φ. Χαρίσης: 15 χρόνια και 11 μήνες.

Με την απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ότι οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό δεν είναι μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε προηγηθεί πολύμηνη ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο που εκδίκαζε τη συγκεκριμένη υπόθεση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα μέλη του δικαστηρίου έκαναν δεκτή στο σύνολό της την σχετική εισαγγελική πρόταση και αποφάσισαν οι έξι κατηγορούμενοι να μην καταδικαστούν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Οι δικαστές κατέληξαν στη συγκεκριμένη κρίση καθώς δεν πείστηκαν ότι οι πράξεις των κατηγορουμένων έγιναν στο πλαίσιο δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αντίθετα, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση περί αναγνώρισης ελαφρυντικών, με το σκεπτικό ότι η πράξη των κατηγορουμένων δεν ήταν αποτέλεσμα απερισκεψίας, αλλά προϊόν συνειδητής επιλογής. Ένα μόνο μέλος τους δικαστηρίου είχε την άποψη ότι έπρεπε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο Νίκο Ρωμανό το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Την στήριξή τους στον Νίκο Ρωμανό εξέφρασαν συνολικά τρεις από τους πέντε συνεργούς του στη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης από την 17/11 και οι Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης από την 1η Δεκεμβρίου έχουν προχωρήσει κι εκείνοι σε απεργία πείνας, ως ένδειξη συμπαράστασης στον 21χρονο κρατούμενο.

SOS από τους γονείς των κρατουμένων και απεργών πείνας

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης οι γονείς των τεσσάρων κρατουμένων και απεργών πείνας εξέπεμψαν SOS για την κατάσταση υγείας του Νίκου Ρωμανού.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον 21χρονο κρατούμενο, τον λόγο πήρε πρώτη η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι η γιατρός των απεργών πεινάς.

«Μιλάω ως μάνα και γιατρός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο Ρωμανός είναι η «ενσάρκωση της αντίστασης», αλλά και πως το Κράτος πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Αυτή τη στιγμή οι απεργοί πείνας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η κατάστασή τους δεν είναι καλή», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους».

Όσον αφορά στον Ρωμανό, τόνισε πως δεν έχει αποκλίνουσα συμπεριφορά και ότι είναι ένας νέος πολιτικός κρατούμενος, οι πράξεις του οποίου ήταν «διαμαρτυρία στο σύστημα».

Τον λόγο πήρε κι ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος δήλωσε πως είναι περήφανος για τον γιο του και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στο παιδί του. Ο πατέρας του Μιχαηλίδη, από την άλλη είπε: «Το παιδί μου έλεγε ότι η εξουσία τιμωρεί και δεν το πίστευα τότε. Δεν ήξερα. Τώρα ξέρω».

Σημειώνεται, τέλος, πως η τελική απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά, ελήφθη σε μία χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού σε λίγες ημέρες θα έχουμε την επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.