Ειδησεογραφικό site

“Αν οι γυναίκες γελούν δυνατά δημοσίως είναι ανήθικες!”

50

«Μία γυναίκα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα, δεν μπορεί να γελάει δυνατά δημοσίως», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς προκαλώντας σάλο στην μουσουλμανική αλλά κοσμική χώρα που γιορτάζει το τέλος του ραμαζανιού.

“Ο άνδρας πρέπει να είναι ηθικός, η γυναίκα επίσης. Αυτή πρέπει να γνωρίζει τι είναι ευπρεπές και τι δεν είναι”, δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην εκλογική του περιφέρεια και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να γελάει δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο, είναι αναγκαίο να διατηρεί την ευρέπειά της κάθε στιγμή”.

Η μικρή αυτή φράση προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες κατήγγειλαν την όλο και περισσότερο κατάφωρη επέμβαση του τουρκικού καθεστώτος στην ιδιωτική ζωή.

“Σταματείστε να μάς κάνετε μάθημα ηθικής, αντ΄αυτού δώστε τον λογαριασμό για τα χρήματα που έχετε κλέψει”, έγραψε ο bturkmen στο Twitter. “Δεν μπορώ παρά να σκάσω στα γέλια…”, έγραψε ηΧιλάν Ινάν.

Δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, οι δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς, που δεν χάνει ευκαιρία να δίνει συμβουλές καλής συμπεριφοράς ,σύμφωνα με τις διδαχές του κορανίου, έλαβαν και πολιτικές διαστάσεις. “Πράγματι, έχουμε ανάγκη να ακούμε το χαρούμενο γέλιο των γυναικών”, έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.