Ειδησεογραφικό site

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη χρεοκοπία της Αργεντινής

72

Αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή για την επιλεκτική χρεοκοπία στην οποία οδηγήθηκε η Αργεντινή. Πρωταγωνιστές ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο όπου ο ελληνικός λαός συνολικά καταβάλει προσπάθεια για να βγει από την κρίση, κάποιοι επιμένουν να τον προσβάλλουν, σήμερα που είναι μια μαύρη μέρα για έναν φίλο λαό, όπως αυτόν της Αργεντινής», είπε ο Π. Ρήγας και συνέχισε: «όταν, λοιπόν, κάποιοι μιλούν για κυνισμό και θράσος, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι από αυτό εδώ το Βήμα ο Αρχηγός τους πριν από μερικούς μήνες γύρισε και είπε στην υπόλοιπη Βουλή, «Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή». Να πάτε να τα πείτε στους Αργεντινούς αυτά. Αυτά, λοιπόν, να πάτε να τα πείτε στο λαό της Αργεντινής, που με τις πολιτικές τις οποίες εσείς θέλετε να εφαρμόσετε σε αυτή η χώρα χρεοκοπεί για τρίτη φορά!

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Όχι, από τα κοράκια…

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, αφήστε τα αυτά!

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ:  Όχι, από τα «θα» των Αμερικάνων!

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Θα μιλήσετε όταν έρθει η ώρα σας. Σας παρακαλώ! Κύριε Πρόεδρε, θα μιλήσει όταν θα έρθει η ώρα του.

– ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ! (Κωδωνοκρουσίες).

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Απολογητές του «θα»!

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν μπορείτε ανέξοδα να έρχεστε και να μας λέτε παραμύθια εδώ σε αυτήν την Αίθουσα. Αρκετά τα παραμύθια σας!

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Ντροπή, κύριε Ρήγα!

– ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν έχετε το λόγο, κύριε Βούτση.

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, όταν έρθει η ώρα σας.

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Από τα κοράκια χρεοκόπησε η Αργεντινή!

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, θα μιλήσετε όταν έρθει η ώρα σας.

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Είναι ντροπή ως ΠΑΣΟΚ να λέτε τέτοια πράγματα. (Κωδωνοκρουσίες)

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Τα κοράκια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε τους τσάμπα μάγκες.

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Είναι ντροπή! (Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ).

– ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ! (Κωδωνοκρουσίες)

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ο δύσμοιρος λαός της Αργεντινής, λοιπόν, είχε…

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Πεσ’ τα!

– ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: …αυτή τη στιγμή την ατυχία να νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να εφαρμόζουν ανέξοδα πολιτικές, αυτές τις πολιτικές που επαγγέλλεται εδώ αυτό το κόμμα της καταστροφής!

Στη συνέχεια ο Ν. Βούτσης πήρε το λόγο και αναρωτήθηκε «αν υπάρχει άνθρωπος στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, κόμμα ή παράγοντας που επιχαίρει γιατί η κυβέρνηση της Αργεντινής είναι διατεθειμένη να δώσει 300% κέρδος στα κοράκια, ενώ αυτά θέλουν 1.600% κέρδος». Έκανε λόγο για «άθλια funds» που «έχουν μείνει στην πλήρη ασυδοσία και ποδηγετούν πολιτικές ηγεσίες, ακόμη και την Ε.Ε.».

«Πως δίνουμε αυτό το δικαίωμα; Τι άλλο υπάρχει πέραν της αμέριστης και χωρίς αστερίσκους αλληλεγγύης στο λαό και την κυβέρνηση της Αργεντινής;» αναρωτήθηκε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε εμφατικά: «σιγά μην τους πούμε ότι έπρεπε να πληρώσουν 1.600%».

«Αν είναι να πάθουμε τέτοιο πράγμα, ο λαός μας απαντήσει με τον τρόπο που ξέρει από την ιστορία του. Και γι’ αυτό δεν θα μας συμβεί», εκτίμησε και δήλωσε ότι «δεν θα γίνουμε υπηρέτες ούτε ως χώρα ούτε ως λαός». Σχολιάζοντας δε όσα είπε ο Π. Ρήγας, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «θα τρίζουν τα κόκαλα οποιουδήποτε πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.