Ειδησεογραφικό site

Αντιδράσεις για τη διακοπή της διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

42

Την επίσημη απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.., αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητεί την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στις 4 Δεκεμβρίου, με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ, οι καθαρίστριες «ενημερώθηκαν για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους».

Η Ομοσπονδία τον εφοριακών καλεί τον υπουργό Οικονομικών αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς  να προχωρήσουν σε αντιμετώπιση του όλου ζητήματος και απαραίτητα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25 Φεβρουαρίου 2015.

Ο ίδιος φορέας καλεί την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, αλλά και κάθε πολιτικό και κοινωνικό φορέα, να προχωρήσουν άμεσα στις  κινήσεις εκείνες για την ακύρωση των απολύσεων και την κατάθεση των σχετικών τροπολογιών στην Βουλή.

Τέλος η Ομοσπονδία των εφοριακών προειδοποιεί την Κυβέρνηση  ότι «η φωτιά που βάζει στο υπουργείο Οικονομικών με το ζήτημα αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα (μειώσεις μισθών, συντάξεις κλπ) είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη».

Στην καταδίκη της απόφασης για την απόλυση των καθαριστριών προχώρησαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και  Αλέξης Μητρόπουλους.

Όπως λένε, η  Κυβέρνηση προσέφερε ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τις οριστικές απολύσεις τους, χωρίς να περιμένει την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η Κυβέρνηση, τονίζουν, αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιο ευάλωτα αλλά και σκληρά αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων και καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να στηρίξουν τις καθαρίστριες.

Τέλος αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεσμεύεται πολιτικά ότι, εφόσον με τους αγώνες και την ψήφο του λαού αναδειχθεί στην διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει άμεσα στις εργασίες τους όσους και όσες απολύθηκαν σε εφαρμογή των αντισυνταγματικών μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.