Ειδησεογραφικό site

«Αντάρτης» και ο Παναγιωτόπουλος: Στόχος της ΝΔ δεν πρέπει να είναι η εκλογή ΠτΔ αλλά να βρει τις ρίζες της

32

Υπέρ της διεξαγωγής ιδρυτικού Συνεδρίου τάχθηκε ο πρώην Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι η ΝΔ χρειάζεται μια αμφίπλευρη διεύρυνση όχι μόνο προς το κέντρο, αλλά και προς τα δεξιά της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για ιδρυτικό συνέδριο είπε χαρακτηριστικά«μπορεί να χρειαστεί και αυτό. Εάν με ρωτάτε προσωπικά, θα το ευχόμουν. Σας το λέω ευθέως».

Πρόσθεσε πως πιστεύει «σε μια αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ, όχι μόνο προς το Κέντρο, αλλά και προς τα δεξιά της. Χωρίς όμως να εγκαταλείπει τις βασικές αρχές του καραμανλισμού, με βάση τις οποίες ιδρύθηκε. Άρα, άνθρωποι που έχουν σχέση με τον φυλετισμό, με τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, δεν μπορούν να είναι κοντά μας. Αλλά άνθρωποι που ανήκουν στη δημοκρατική Δεξιά ή πρεσβεύουν τις αρχές του νεοσυντηρητισμού, ασφαλώς μπορούν να πυκνώσουν τις τάξεις της ΝΔ».

Μιλώντας στον «Βήμα FM», τόνισε ακόμη πως «πρέπει να υπάρξει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης που δεν θα έχει μόνο ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας προεδρικής πλειοψηφίας για να βγάλουμε Πρόεδρο μόνο και να αποφύγουμε τις εκλογές. Αυτός δεν είναι στρατηγικός στόχος. Ο στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία να είναι η ΝΔ εκείνη που θα διαμορφώσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, τη μεταμνημονιακή περίοδο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.