Ειδησεογραφικό site

Ανοικτό ενδεχόμενο στήριξης ή ανοχής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Θεοδωράκης – Στις 19:00 θα συναντηθεί με τον Τσίπρα

34

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού, προκειμένου να ζητήσει στήριξη της κυβέρνησής του και από το Ποτάμι.

Παρά το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος φέρονται να δήλωσαν πως ο κ. Θεοδωράκης δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ανοχή, ούτε στήριξη  στον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την ανακοίνωση της συνεργασίας Τσίπρα – Καμμένου -που αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για το Ποτάμι- όλα φαίνεται πως θα κριθούν τελικά από τη συνάντηση των δύο αντρών.

Νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε πως «το Ποτάμι είναι εδώ, δεν αλλάζει θέση» και συμπλήρωσε: «Θα εκτιμάμε κάθε φορά τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα είμαστε παρόντες για να πούμε είτε ναι, είτε όχι…»

Εκτός από τον κ. Θεοδωράκη, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Κουτσούμπα, στον οποίο, κατά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία, του εξέφρασε την πρόθεση του «να τον ενημερώνει για όλα».

Ωστόσο από την πλευρά του ΚΚΕ αποκλείεται κάποια συνάντηση των δύο ανδρών πριν τις προγραμματικές δηλώσεις.

«Δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται «Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης».

«Το ΚΚΕ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή. Η κυβέρνηση με βάση τις διαδικασίες θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό», σημειώνει το ΚΚΕ.

Πάντως, όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας προτίθεται να προτείνει ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και θα επιδιώξει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Τέλος, αναφορικά με τη νέα κυβέρνηση, συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενοποίηση ομοειδών υπουργείων, με επικεφαλής έναν υπουργό. Τα υπουργεία θα στελεχωθούν από αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς. Η νέα κυβέρνηση θα επαναφέρει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία είχε καταργηθεί από την εποχή της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.