Ειδησεογραφικό site

Ανοικτά τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου

28

Σε ισχύ ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε όσους εμπόρους το επιθυμούν, να ανοίξουν τα καταστήματά τους και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, στις 28 Δεκεμβρίου.

Το ΦΕΚ 265Α του νέου νόμου 4314/2014 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για ανοιχτά καταστήματα και στις 28 του μήνα.

Υπενθυμίζεται, ότι το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις ώρες ανοίγματος είναι αυτό που ισχύει γενικότερα για τις Κυριακές, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 20:00 (άρθρο 16 παρ. 3β ν. 4177/2013), ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο της δυνατότητας να προσαρμόσουν εντός αυτού τα σχετικά εορταστικά ωράριά τους, έχουν ορίσει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής τους από τις 11:00 έως τις 18:00.

«Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα και δίνοντας ακόμη μία δυνατότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στις τοπικές αγορές και να κάνουν τις τελευταίες αγορές του χρόνου που φεύγει, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.