Ειδησεογραφικό site

Ανοίγει την υπόθεση Μπαλτάκου η επιτροπή Δεοντολογίας-Στον Κορυδαλλό για ακρόαση Κασιδιάρη

31

Την υπόθεση Μπαλτάκου ανοίγει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά το εκκρεμές σχετικό αίτημα των δικαστικών Αρχών για άρση ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρη.

Στις 14:00 το μεσημέρι τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής μεταβαίνουν στον Κορυδαλλό προκειμένου να ακροαστούν τον Ηλία Κασιδιάρη που κατηγορείται για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα, Καλλιόπη Νταγιάντα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν εκείνος που κατέγραψε την επίμαχη συνομιλία και ζητά την άρση της ασυλίας του για να του ασκήσει δίωξη με βάση το άρθρο 370 του ποινικού κώδικα, που διώκει την παράνομη καταγραφή σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης, η επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει τα αιτήματα της Δικαιοσύνης για την άρση ασυλίας των βουλευτών Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν κατά την κηδεία του πραξικοπηματία στρατηγού Δερτιλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.