Ειδησεογραφικό site

Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η ΕΡΤ με τον Λάμπη Ταγματάρχη στο τιμόνι…

36

Να συμβάλουν «σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική και ανεξάρτητη» κάλεσε ο Πρωθυπουργός τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη, ανακοινώνοντας ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε συνάντηση που είχε μαζί τους το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως πρώτο μέλημα της διοίκησης θα πρέπει να είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων, ενώ τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης «έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος».

«Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Προβληματισμό αλλά και αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί πάντως η επιλογή για τη διοίκηση του νέου κρατικού φορέα, αφού ειδικά ο κ. Ταγματάρχης είχε αποτελέσει πολλές φορές στο παρελθόν, όταν ήταν ξανά ο ΔΣ της ΕΡΤ (2010-12) διορισμένος από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους Κ.Θέο και Ν.Αθανασάκη., στόχο έντονης κριτικής από τον τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα δε το πως “μπορεί να αποκαταστήσει τη σχέση της ΕΡΤ με τους πολίτες,μια διοίκηση με γνωστά δείγματα γραφής, απόλυτα συνυφασμένη με τις παθογένειες του παρελθόντος”, όπως επισημαίνουν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και εκ των εισηγητών του ν/σ, σε συζητήσεις. “Θυμούνται δε, τον τρόπο που παρουσιάζονταν κρίσιμα πολιτικά γεγονότα, όπως η Υπατία, τα επεισόδια επί μήνες στην Κερατέα μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων, αλλά και το Καστελλόριζο, από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, υπό την διοίκηση Ταγματάρχη, εκείνη την περίοδο.”

Ζήτησε μάλιστα η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ, αφού, όπως είπε, «όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης».

«Η επόμενη φορά που θα συναντηθούμε», κατέληξε ο Πρωθυπουργός, «θα είναι στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.