Ειδησεογραφικό site

Αννα Διαμαντοπούλου: Προτείνει νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς

37

Ποιοι είναι λόγοι, σύμφωνα με την ίδια, για τους οποίους απέχει εδώ και δύο χρόνια από την πολιτική.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα ένα νέο πολιτικό σχήμα με διαδικασίες δημοκρατίας και συλλογικότητας για την Ηγεσία και πάνω απ’ όλα με Λόγο προγραμματικό και πολιτικό. Μία νέα προσπάθεια μπορεί να δώσει ελπίδα μόνο όταν με ειλικρίνεια και πειστικό τρόπο καταθέσει Πρόταση για τη χώρα, τέτοια που με ρεαλιστικό τρόπο δεν θα είναι ακολούθημα της Κυβερνητικής ή της Αντιπολιτευτικής πραγματικότητας» υπογραμμίζει σε γραπτή της δήλωση η Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή την κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Στις ιδέες λέμε ναι… Στην πρόοδο λέμε ναι… Σε νέο σχήμα λέμε ναι… Όχι πια στις αέναες συζητήσεις… Όχι άλλο στις κινήσεις… Όχι στις προσωπικές πολιτικές…», τονίζει ακόμη και επισημαίνει ότι σέβεται όλες τις προσπάθειες.

Ωστόσο ξεκαθαρίζει:  «Εδώ και δύο χρόνια κόμματα, ομάδες και στελέχη της Κεντροαριστεράς, συνέρχονται, συζητούν, και δημιουργούν ειδήσεις που δεν βασίζονται στα μεγάλα ζητήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση ούτε στητή θεσμική της και παραγωγική της συγκρότηση.  Αντικείμενο των ειδήσεων είναι η συμμετοχή «επωνύμων» και αποσπασματικές εκδηλώσεις» σημειώνει και τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού σχήματος με σύγχρονο προγραμματικό και πολιτικό λόγο.

«Μόνο σε μία τέτοια προσπάθεια είμαι έτοιμη να συμμετάσχω, όπως και πολλοί άλλοι και για την ουσία αυτής της πρότασης δουλεύω αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εκτός κομματικής ζωής», δηλώνει η πρώην υπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.