Ειδησεογραφικό site

Ανησυχία για τις τουρκικές παραβιάσεις στο κοινό ανακοινωθέν με Ισραήλ

241

 Ανησυχία για τις παράνομες πράξεις και τις προκλητικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο εκφράζουν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ στο κοινό ανακοινωθέων των τριών γ.γ. των υπουργείων Εξωτερικών, στο οποίο διατυπώνεται η ενίσχυση του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Οι τρεις πλευρές αξιολόγησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και εξέφρασαν την ανησυχία τους για πράξεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο καθώς και για «την εξάπλωση της τρομοκρατίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

Η ενίσχυση των τριμερών διαβουλεύσεων (Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου) και η επέκταση του διαλόγου «σε όλα τα επίπεδα» για να εδραιωθεί η περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία, είναι η βασική προτεραιότητα αυτής της συνεργασίας, όπως επισημαίνεται στο Κοινό Ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε σήμερα.

Στη συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των τριών χωρών «επαναβεβαιώθηκε η επιθυμία για την προώθηση των οικονομικών τους σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας τους σε θέματα ενέργειας, στη συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη πέρσυ στη Λευκωσία».

Υπενθυμίζεται, ότι με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου σχεδιάζεται η σύγκληση νέας τριμερούς, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, πιθανόν εντός του έτους στην Αθήνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.