Ειδησεογραφικό site

Ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής συζήτησης η Γερμανία – «Εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα»

27

Το Βερολίνο σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής συζήτησης,  λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, υπογραμμίζει μέσω του Μάρτιν Τζάγκερ, εκπροσώπου Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, πως εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπεργκ, τονίζει πως η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, δεν έχει αλλάξει.

Σε νέες του δηλώσεις μετά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, τόνισε πως οι Γερμανοί περιμένουν ένα ελληνικό σχέδιο που να είναι κατανοητό, ενώ προσθέτει πως η στάση της χώρας απέναντι στους Έλληνες δεν έχει αλλάξει.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί σχετικά με τις ελληνικές θέσεις στην γερμανική κυβέρνηση είναι το ότι ο κύριος Ζάιμπεργκ, ανέφερε πως δεν συζητήθηκε καθόλου το ζήτημα της Ελλάδας στην σημερινή συνεδρίαση.

Λίγο αργότερα και σε συνάντηση που είχε με τον Μαλτέζο ομόλογό της, η κυρία Μέρκελ τόνισε πως η Γερμανία παραμένει σταθερή στην πολιτική της ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας πως δεν βλέπει καμία διαφορά στις απόψεις της χώρας της με αυτές των υπολοίπων χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

Επίσης, η κυρία Μέρκελ ανέφερε πως ανυπομονεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμη πάρα πολλά

Η Ελλάδα έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι προέβλεπαν πριν από τρία χρόνια όλοι οι ειδικοί, αλλά πρέπει να κάνει ακόμη πάρα πολλά, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μία μέρα πριν τη συνάντησή του αύριο Πέμπτη με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι ανυπομονεί να μάθει πώς βλέπουν οι Έλληνες τον δρόμο τους στο εξής, ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσε ότι τη θεωρεί τώρα ισχυρότερη και δεν περιμένει κάποιο πραγματικό σοκ μέσω εκλογών, όπως στην Ελλάδα, ή και αλλού.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε ακόμη «μεγάλη ανοησία» την «απειλή» μιας «γερμανικής Ευρώπης» και επισήμανε ότι η Γερμανία είναι τόσο ισχυρή διότι είναι αξιόπιστη και υπεύθυνη στη δημοσιονομική της πολιτική.

Ο Γερμανός υπουργός τάχθηκε επίσης για άλλη μία φορά κατά της δημιουργίας ανάπτυξης μέσω ελλειμμάτων και χρεών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.