Ειδησεογραφικό site

Ανδρεάδης: Χρησιμοποιήστε… πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα για να αποφύγουμε τη φοροδιαφυγή

28

Έκκληση να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα έκανε προς τους 25 εκατ. τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν το φετινό καλοκαίρι την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Μιλώντας στον βρετανικό Observer του Guardian, ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων ενθάρρυνε τη χρήση πιστωτικών καρτών όσο το δυνατό περισσότερο για να αποφευχθούν οι συναλλαγές με μετρητά, κι εν τέλει να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

«Έτσι τα καταστήματα και οι υπηρεσίες θα αναγκαστούν να κόβουν αποδείξεις» εξήγησε.

«Σε μια χώρα που ο φοροσυλλεκτικός μηχανισμός είναι αναποτελεσματικός, οι πιστωτικές κάρτες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Υπολογίζουμε ότι στις τουριστικές περιοχές η φοροδιαφυγή φτάνει το 40%», πρόσθεσε.

Υπολογίζεται ότι η Ελλάδα χάνει έσοδα περίπου 20 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή κάθε χρόνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας την αύξηση του ΦΠΑ σε δημοφιλή νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, ένα μέτρο στο οποίο οι τουριστικές επιχειρήσεις αντιτίθενται.

«Αν και υπάρχει μια λογική πίσω από το μέτρο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει στη μέση της τουριστικής σεζόν την αύξηση, ενώ έχει ήδη προπληρωθεί το 60% των διακοπών. Είναι ένα μέτρο της τελευταίας στιγμής, που εξαγγέλθηκε χωρίς πλάνο ή στρατηγική, αλλά υπό τον πανικό» υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.