Ειδησεογραφικό site

Ανδρέας Παπαδόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ κινδυνεύει με εξαφάνιση και φταίει ο Κουβέλης

31

Υπαρκτό θεωρεί τον κίνδυνο οριστικής διάλυσης της ΔΗΜΑΡ και την απορρόφηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, και άλλοτε στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, είχε ασκήσει κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα από το βράδυ κιόλας των εκλογών της Κυριακής, και σήμερα με άρθρο του στα «Νέα» σημειώνει με νόημα ότι υπήρξε μια σειρά από λάθη που οδήγησαν τελικά το κόμμα στη συρρίκνωση, και υποστηρίζει ότι, στην περίπτωση που δεν δρομολογηθούν διεργασίες με τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Αριστερά κινδυνεύει να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα που εκ των πραγμάτων απέτυχαν» αναφέρει στο άρθρο του.

Με τίτλο του άρθρου του «τις πταίει για τη συντριβή», ο Ανδρέας Παπαδόπουλος καταλογίζει τα τρία μεγάλα λάθη στην ηγεσία και την πλειοψηφία του κόμματος που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούν τη ΔΗΜΑΡ στην εξαφάνιση.

Πρώτον, ότι έφυγε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση για το ζήτημα της ΕΡΤ «ενώ το προηγούμενο βράδυ είχαμε συμφωνήσει στη λύση, με αποτέλεσμα κανείς τελικά να μην καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Όπως σημειώνει «η επιλογή» εκείνη οδήγησε σε απώλεια του 50% των ψηφοφόρων».

Δεύτερον, «αμέσως μετά την αποχώρηση αφήσαμε παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση το ακροατήριο μας».

Τρίτον, «το αποκορύφωμα της καθοδικής μας πορείας ήταν η κατηγορηματική μας άρνηση να συζητήσουμε με τους 58 αγωνιώντες συμπολίτες μας, που είχαν πάρει την πρωτοβουλία να καλέσουν σε διάλογο τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. και όχι μόνο αρνηθήκαμε, αλλά αντ’ αυτών επιλέξαμε να συζητούμε με ότι πιο παλαιοκομματικό είχε «ξεφράσει» το ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο «πρέπει άμεσα να ανοίξει ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Με τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) αλλα και με τα πρόσωπα που είναι πολιτικά ανέστια (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης, Γιαννίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος) και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.