Ειδησεογραφικό site

Ανατριχιαστικά βίντεο από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

90

Δύο συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Στις παρακάτω σοκαριστικές εικόνες απεικονίζεται το σκάφος, το οποίο την περασμένη Κυριακή μετέφερε στις ελληνικές ακτές τους άτυχους μετανάστες και ναυάγησε, λίγα μόλις μέτρα από την στεριά, παίρνοντας τις ζωές 34 ανθρώπων, ανάμεσά τους 11 παιδιών και τεσσάρων βρεφών.

 

Οι δύτες βουτούν στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των ανθρώπων που πήρε μαζί τους το ημιβυθισμένο σκάφος, αλλά και να δουν αν υπάρχουν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια.

Ωστόσο, από το νέο, θλιβερό αυτό ναυάγιο και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι Λιμενικοί κατάφεραν να διασώσουν 68 ανθρώπους, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν προχωρήσει συνολικά στη διάσωση 61.457 ανθρώπινων ψυχών από τη θάλασσα.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό, υπογραμμίζει πως ειδικότερα φέτος καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου αύξηση μικτών μεταναστευτικών ροών, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει κατά μήκος των ανατολικών θαλασσίων συνόρων, συνεπικουρούμενο από δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του FRONTEX,μια τεράστια επιχείρηση που αποσκοπεί στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και στην προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά μεταναστών με το ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος στο Φαρμακονήσι.

Όλοι τους, μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, προκειμένου απαγγελθούν κατηγορίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.