Ειδησεογραφικό site

Αναστασιάδης λίγο πριν την επέμβαση: Το Μπαρμπαρός, είναι μεγαλύτερη περιπέτεια και από της υγείας μου

40

«Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου» ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την περιπέτεια της υγείας του, επισημαίνοντας ότι νιώθει «όπως νιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια, πολύ ανθρώπινα».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο νοσοκομείο «Όρος Σινά», στο Μανχάταν. Η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη.

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου, ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους ερευνητές στη μέθοδο επισκευής της μιτροειδούς βαλβίδας και ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας, που χαρακτηρίζεται ως «ελάχιστα επεμβατική».

Ο κ. Αναστασιάδης έφτασε στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, τον προσωπικό γιατρό του, Σάββα Καδή, και τον καρδιοχειρουργό Μαρίνο Σωτηρίου. Την Τρίτη αναμένεται να φθάσουν στην αμερικανική μεγαλούπολη και οι δυο κόρες του.

Το βράδυ της Κυριακής δέχτηκε δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και δήλωσε ότι σήμερα στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για τις απαιτούμενες εξετάσεις και «ευελπιστώ την Τρίτη», όπως είπε, «αν όλα είναι καλά, να χειρουργηθώ». Τόνισε, επίσης, ότι οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά.

Στο ξενοδοχείο τον επισκέφθηκαν και τρεις Έλληνες γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο θα εγχειριστεί, ο επεμβατικός καρδιολόγος Γιώργος Ντάγκας, ο χειρούργος Πάνος Μανώλας και η παθολόγος Φλωρεντία Χριστοδουλίδου.

Τον κ. Αναστασιάδη θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.