Ειδησεογραφικό site

Αναστασιάδης κατά Φίλη: Κανένας διάλογος με τους υβριστές της Ιστορίας

40

«Πυρά» κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, εξαπολύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή το κάλεσμα του για εθνικό διάλογο. 

Εθνικός διάλογος για την παιδεία δεν γίνεται με έναν υπουργό που έβαλε σαν στόχο την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, τόνισε ο βουλευτής και χαρακτηρίζει την ενέργειά του προσχηματική.

Τον χαρακτηρίζει «υβριστή της  Ελληνικής Ιστορίας και των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών, θύματων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Ο κ. Αναστασιάδης κάνει λόγο για υπηρεσίες του υπουργού στις απόψεις των Τούρκων Κεμαλιστών, προσάπτει στον κ. Φίλη στόχευση προς την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, ενώ τονίζει πως ήδη η εθνική ζημιά που έκανε με την άρνηση της γενοκτονίας, γίνεται εμφανής με την κατάθεση νομοσχεδίου στην ρωσική Δούμα, με το οποίο ζητείται η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων και όχι των Ελλήνων.

Πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν ο ίδιος υπουργός Παιδείας της Ελληνικής κυβέρνησης την αρνείται;», διερωτάται εν συνεχεία ο κ. Αναστασιάδης.

Καλεί, δε, τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα λοιπά κόμματα της χώρας, να μη συμμετέχουν σε ένα «προσχηματικό «εθνικό διάλογο» για την παιδεία, που γίνεται με πρωτοβουλία και υπό την ευθύνη ενός εθνικά ανεύθυνου ατόμου με ιδεοληπτικές εμμονές και αγκυλώσεις, επικίνδυνου για την εθνική παιδεία, στου οποίου την απομάκρυνση επιμένουμε, όσο είναι ακόμη νωρίς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.