Ειδησεογραφικό site

Αναστασιάδης: Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί διαπλοκή στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Κυπριακών Αερογραμμών

47

Ότι θα υποβάλει την παραίτηση του από το Προεδρικό αξίωμα αν διαπιστωθεί εμπλοκή του ιδίου ή συγγενικών του προσώπων στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Κυπριακών Αερογραμμών, δεσμεύθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Αφορμή για την δημόσια παρέμβαση του κυρίου Αναστασιάδη υπήρξαν δημοσιεύματα που έφεραν το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης» να εκπροσωπεί την εταιρεία Ryanair η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Αναστασιάδης μετά την εκλογή του στη Προεδρία της Δημοκρατίας αποχώρησε από το δικηγορικό γραφείο το οποίο διαχειρίζονται οι κόρες τους.

Η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη:

«Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα και με επικρίσεις πολιτικών κομμάτων περί τάχα διαπλοκής του άλλοτε δικηγορικού μου γραφείου σχετικά με το ενδιαφέρον που επέδειξε η Ryanair για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

1. Δεν μέμφομαι ούτε και εν πολλοίς θεωρώ άδικη την κριτική που μου ασκείται με βάση τα γεγονότα όπως παρουσιάζονται.

2. Κατά την αποχώρησή μου από το δικηγορικό γραφείο και την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ρητή ήταν η συμφωνία με τους πρώην συνέταιρους μου ότι το δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι» δεν θα αποδεχθεί εκπροσώπηση οποιουδήποτε του οποίου τα εκπροσωπούμενα συμφέροντα εξαρτώνται από αποφάσεις της Κυβέρνησης.

3. Ύστερα από πληροφορίες ότι το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι» φερόταν να εκπροσωπεί τη Ryanair κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, επικοινώνησα με τους πρώην συνέταιρους μου και διαπίστωσα την πρόθεσή τους να αναλάβουν την εκπροσώπηση της εν λόγω εταιρείας. Η αντίδρασή μου υπήρξε αυστηρά έντονη για τήρηση των συμφωνηθέντων, με τελικό αποτέλεσμα τον τερματισμό της όποιας σχέσης του δικηγορικού γραφείου με την εν λόγω εταιρεία.

4. Επειδή αφήνεται να εννοηθεί είτε άμεση είτε έμμεση εμπλοκή ή διαπλοκή μου εκ του γεγονότος ότι ο τερματισμός εκπροσώπησης της Ryanair έλαβε χώρα μετά την προεπιλογή των εταιρειών που πληρούσαν τα κριτήρια, καλώ δημοσίως τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής να προχωρήσουν αμέσως σε διερεύνηση των ισχυρισμών που προβάλλονται και με την παρούσα θέλω απερίφραστα να δηλώσω πως, εάν από τις έρευνες διαπιστωθεί καθοιονδήποτε τρόπο η οποιαδήποτε παρέμβαση είτε εμού του ιδίου είτε και του πρώην δικηγορικού μου γραφείου στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, θα υποβάλω αμέσως την παραίτησή μου από το προεδρικό αξίωμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.