Ειδησεογραφικό site

Ανακαλύφθηκε μυστική πύλη για τον τάφο της Πριγκίπισσας Νεφερτίτης

29

 

Ο Αγγλος αρχαιολόγος Dr Νίκολας Ριβς του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, αποκάλυψε ότι έχει ανακαλύψει μια μυστική πύλη, η οποία οδηγεί στον τάφο της Πριγκίπισσας Νεφερτίτης, συζύγου του Φαραώ Ακενατών.

Οπως αποκαλύπτει ο Ριβς, πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμόν, βρίσκεται ο τάφος όπου θάφτηκε η Νεφερτίτη, η οποία ήταν γνωστή για την ομορφιά της αλλά και για τη δυναμική της παρουσία στο πλευρό του Φαραώ Ακενατών. Λέγεται, ότι αυτή ήταν που τον έπεισε να εισάγουν τον μονοθεϊσμό στην Αιγυπτιακή θρησκεία αφού πίστευαν μόνο στο θεό Ατόν.

Ο Αγγλος αρχαιολόγος έφτασε στην ανακάλυψη, αναλύοντας τον τάφο του Τουταγχαμόν, πίσω από τον οποίο όπως τόνισε υπάρχει μια μυστική πύλη. Ο τρόπος με τον οποίο είναι χτισμένος όλος ο τάφος, δείχνεις τι τιμές με τις οποίες θάφτηκε η Πριγκίπισσα και συνδυάζεται με όσα κείμενα έχουν διασωθεί από τον 14ο αιώνα.

Η Νεφερτίτη, το όνομα της οποίας σημαίνει «έφταση η όμορφη», υπήρξε η Πριγκίπισσα της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα όμως ο θάνατός της παραμένει ένα άλυτο μυστήριο, όπως και η ακριβής χρονολογία του.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.