Ειδησεογραφικό site

Αναζωπυρώνει τα σενάρια εκλογών ο Στρατούλης – Αν δεν τα βρούμε με τους πιστωτές θα υπάρξει δημοκρατική διέξοδος

27

Ξεκάθαρος ως προς τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εμφανίστηκε  ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Εκλογές αν δεν τα βρούμε, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Στρατούλης επαναφέροντας το θέμα των εκλογών όπως είχαν κάνει την Πέμπτη μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν, δηλάδη, έγινε γνωστό το περιεχόμενο της πρότασης των δανειστών προς την κυβέρνηση όπως αυτή παραδόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω στο απάνθρωπο και αποικιοκρατικό πακέτο, θα υπάρξει δημοκρατική διέξοδος και αυτή είναι οι εκλογές, αφού πρώτα ενημερωθούν οι πολίτες» κατέληξε ο Δημήτρης Σρατούλης.

Σημείωσε, πάντως, ότι η δέσμευση που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι να δώσει την μάχη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος στο αίτημα των δανειστών για κύριες συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ σχολίασε ότι «αν πρότειναν αυτά τα μέτρα στις χώρες τους , θα έψαχναν ελικόπτερο να φύγουν».

Μιλώντας, δε, για την ομαδοποίηση των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι ήταν πολιτική απόφαση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.