Ειδησεογραφικό site

Αναζητούνται ακόμα τα χρήματα για τις συντάξεις ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

44

Από αυτή την ώρα θα αρχίσουν να πιστώνονται οι 57.000 συντάξεις του ΤΑΠ/ΟΤΕ οι οποίες δεν καταβλήθηκαν έως τώρα παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα που λύθηκε. Μένει να δούμε αν η νέα ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Στρατούλη θα επαληθευτεί. Την ίδια ώρα αναζητούνται 600 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ αύριο 1η Ιουλίου .

Εκτός από τις εισφορές των μικρομεσαίων που δε μπόρεσαν να καταβληθούν τις τελευταίες ημέρες λόγω « τραπεζικής αδείας» , ούτε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως ήταν αναμενόμενο , μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή της κρατικής επιχορήγησης. Πάντως αν συγκεντρωθούν τα χρήματα , την ευκαιρία να εισπράξουν το σύνολο της σύνταξής τους θα έχουν μόνο οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι λαμβάνουν τη σύνταξή τους είτε σε ρευστό από τον τοπικό ταχυδρόμο, είτε με τη μορφή ταχυδρομικής επιταγής την οποία εξαργυρώνουν σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Οσον αφορά στην μη καταβολή των δόσεων των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων , η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζει ότι λόγω κλειστώ ν τραπεζών δε θα απεντάσσονται από τη ρύθμιση ούτε θα επιβαρύνονται με επιπλέον τόκους . Ωστόσο ο διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Τάσος Πετρόπουλος εκφράζει τον εξής προβληματισμό: « Ο οφειλέτης που κατέβαλε ηλεκτρονικά τη δόση , δεν καταλαβαίνω γιατί να μη συνεχίσει να το κάνει και τώρα . Αν επιλέξει να μην το κάνει θα είναι πρόσχημα η τραπεζική αργία. Για τον άλλον που πλήρωνε στον γκισέ, που έχει τεχνικό αντικειμενικό πρόβλημα , θα φροντίσουμε να μην έχει επιπτώσεις»

Τα σχόλια είναι κλειστά.