Ειδησεογραφικό site

Αναδίπλωση Βαρουφάκη: Φταεί η… μετάφραση! – Παρεξήγηση όσα έγιναν με τον Ντάισελμπλουμ – Εμπιστεύομαι την Γερμανία λέει με συνέτευξη του στο BBC ο υπ. Οικονομικών

44

Ως μία παρεξήγηση η οποία οφείλεται σε λάθος μετάφραση, χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όλα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έγινε πρόσωπο της ημέρας σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ μετά την επεισοδιακή φυγή του κ. Ντάισελμπλουμ από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου ο οποίος πέταξε τα ακουστικά του και έφυγε, έδωσε νυχτερινή συνέντευξη το βράδυ της Παρασκευής στο στην εκπομπή Newsnight του BBC2

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης δεν έλειψε η ένταση με τον υπουργό Οικονομικών να φτάνει στο σημείο να ζητήσει από την οικοδέσποινα Έμιλι Μάιτλις να σταματήσει να τον διακόπτει «αγενώς» ενώ κατηγόρησε και τους ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού στην Αθήνα ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ στο Λονδίνο. Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η Τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που «είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους» αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα.

Ερωτηθείς για τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων είπε ότι θέλουμε να τις συνεχίσουμε και να τις εμβαθύνουμε.

Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξη μου» αν και επισήμανε ότι οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη έχουν πάει στη μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής ρώτησε τον Γιάνη Βαρουφάκη αν εμπιστεύεται τη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι «ναι την εμπιστεύομαι» παραπέμποντας σε παλαιότερο άρθρο του στο οποίο πρέσβευε την άποψη ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια ηγεμονική Γερμανία όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.