Ειδησεογραφικό site

Αναβάλλεται η κατάθεση του ν/σ επαναλειτουργίας της ΕΡΤ

52

Παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα ερχόταν στη Βουλή την Πέμπτη, η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου πήρε αναβολή για αδιευκρίνιστους λόγους.

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της αναβολής, καθώς η ενημέρωση από το γραφείο του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν κάνουν λόγο για αιφνίδια ίωση ενός νομικού συμβούλου, η οποία δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Την περασμένη Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την εβδομάδα που διανύουμε, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε από επίσημα χείλη ότι η κατάθεση θα γινόταν στις 5 Μαρτίου.

Χθες, Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στην τηλεόραση του Mega ότι εντός της ημέρας το νομοσχέδιο θα «έφευγε» από το αρμόδιο υπουργείο.

Τελικά το νομοσχέδιο δεν «έφυγε» από το υπουργείο και παραμένει εκεί, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη ή μπορεί και πιο αργά. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη τοποθέτηση για το πότε θα κατατεθεί.

Το βέβαιο είναι ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ακόμα έτοιμο. Αν ήταν θα είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία που θα το έφερνε για δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στη Βουλή.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο οδικός χάρτης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ακόμα είναι στο στάδιο της χάραξης, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε βασική δέσμευση και προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνηση

Τα σχόλια είναι κλειστά.