Ειδησεογραφικό site

Ανήσυχος ο Ελ Εριάν: Η ΕΚΤ έχει χάσει τον έλεγχο της ελληνικής κατάστασης

26

Εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Eλ – Εριάν, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει χάσει τον έλεγχο της ελληνικής κατάστασης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg TV, ο διεθνούς φήμης αναλυτής εξήρε τους κινδύνους για την ΕΚΤ λόγω της υψηλής έκθεσης στο ελληνικό πρόβλημα. «Η συνέχιση της στήριξης των ελληνικών τραπεζών αυξάνει τους κινδύνους για την ΕΚΤ» τόνισε χαρακτηριστικά ο οικονομικός σύμβουλος της Allianz.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ αύξησε χθες, Τετάρτη, τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ΕLA) προς τις ελληνικές τράπεζες στα 83 δισ. ευρώ.

«Ας μην ξεχνάμε, πως το ELA δεν είναι εργαλείο ανάκτησης της αξιοπιστίας των ελληνικών τραπεζών. Είναι εργαλείο για να στηριχθεί η ρευστότητα τους» εξήγησε ο Ελ – Εριάν. Όσο περισσότερο αυξάνεται η βοήθεια προς τις ελληνικές τράπεζες, συνέχισε, τόσο ενισχύονται οι κίνδυνοι για την ΕΚΤ, δεδομένης και της αβεβαιότητας στο μέλλον της χώρας.

Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο αναλυτής της Allianz διαμήνυσε πως εξελίσσονται με πολύ περίπλοκο τρόπο, καθώς κάθε πλευρά επιδιώκει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.