Ειδησεογραφικό site

Ανάκληση της διαθεσιμότητας των διοικητικών ζητά ο Φορτσάκης

24

Την ανάκληση της διαθεσιμότητας για 260 διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζήτησε, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, ζητώντας παράλληλα να επιτραπεί η πρόσληψη δεκάδων ακόμα υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες το ίδρυμα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο μεγάλο αριθμών φοιτητών που θέλουν να μετεγγραφούν στην Αθήνα, καθώς δεν δυνατό να ελεγχθούν θα δικαιολογητικά των αιτούντων», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Μας φόρτωσαν ένα σωρό φοιτητές και μας παίρνουν και τους υπάλληλους μας. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα», σχολίασε ο κ. Φορτσάκης, συμπληρώνοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους μετεγγραφέντες φοιτητές.

«Η πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί για το ΕΚΠΑ, καθώς το πανεπιστήμιο προσπαθεί να εξυπηρετήσει το δυνατόν περισσότερους σπουδαστές, καθώς καταλαβαίνει τις οικονομικές ανάγκες των ελληνικών οικογενειών», σημείωσε.

Τέλος μιλώντας για τις πρόσφατες ταραχές κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου φοιτητές εισέβαλαν στην πρυτανεία, είπε πως έχει «μικτά συναισθήματα» για τα όσα επακολούθησαν και εξέφρασε τη λύπη του που ο και ίδιος αντέδρασε «έντονα».

«Αποδοκιμάζω τον εαυτό μου», σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας όμως πως όταν «είσαι κλειδωμένος σε μια αίθουσα και σε βρίζουνε μερικές φορές μπορεί να ξεφύγεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.