Ειδησεογραφικό site

Αλλαξε τις λέξεις ο Κοντονής στο άρθρο 15 αλλά το θρίλερ με το Grexit συνεχίζεται

33

Το νομικό επιτελείο της UEFA θα αποφασίσει για το ποδοσφαιρικό Grexit της Ελλάδας, όταν πάρει μεταφρασμένο το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, ο Σταύρος Κοντονής έκανε αλλαγές στα άρθρα 5 και 15. Πλέον η UEFA αναμένει την ακριβή μετάφραση του νόμου προκειμένου να τον επεξεργαστεί και να αποφανθεί αν ο νέος ελληνικός νόμος παρεμβαίνει ή όχι στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ώστε να καταλήξει στην απόφασή της σχετικά με το αν τίθεται ή όχι θέμα αποβολής της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Παρά την αφαίρεση της λέξης «εσωτερικές» πριν από την λέξη «υποθέσεις» στο άρθρο 15 παράγραφος 2, η UEFA ανέμενε και άλλη αλλαγή, δηλαδή την αντικατάσταση της φράσης «λαμβάνοντας υπόψη» από την φράση «υπό την προϋπόθεση». Η UEFA περιμένει να διαβάσει και την επαναδιατύπωση του άρθρου 5 που αφορά την επιλογή των τακτικών δικαστών προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα είναι η ΕΠΟ αυτή που θα κάνει την επιλογή τους.

Ο κ.Κοντονής αναφερόμενος στην αλλαγή των συγκεκριμένων λέξεων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή γιατί από χθες είχαμε δηλώσει ότι εννοιολογικά δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά στην κατάργηση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου. Εάν υπήρχε, η κυβέρνηση δεν θα το έπαιρνε πίσω».

Τα σχόλια είναι κλειστά.