Ειδησεογραφικό site

Αλλαγή πλάνων ετοιμάζει ο Σάντος ενόψει Ιαπωνίας

42

Κωδικός Ιαπωνία θα μπορούσε να είναι το όνομα του σχεδίου στο οποίο φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Σάντος για τον κρισιμότατο για τη συνέχεια της πορείας της Ελλάδας στο Μουντιάλ αγώνα με την Ιαπωνία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ότι σε περίπτωση ήττας η εθνική θα πρέπει να αποχαιρετήσει τα όποια όνειρά της για τη φετινή διοργάνωση ενώ αντίθετα σε περίπτωση νίκης θα τα δώσει όλα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Έχοντας αναλύσει ξανά και ξανά τα όσα συνέβησαν κόντρα στην Κολομβία ο Σάντος έδειξε στην τελευταία προπόνηση στο Αρκαζού ότι προσανατολίζεται σε αλλαγές στο βασικό σχήμα καθώς στη διάρκεια του διπλού δοκίμασε με τους βασικούς τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον Κώστα Μήτρογλου και τον Γιώργο Καραγκούνη.

Εξαντλητικό το σκανάρισμα της Ιαπωνίας

Το προπονητικό τιμ την ίδια ώρα έχει προχωρήσει σε εξαντλητικό σκανάρισμα της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι φτάνοντας στο σημείο να ετοιμάσει μέχρι και ατομικούς φακέλους για ορισμένους από τους προσωπικούς αντιπάλους των διεθνών στον αγώνα που θα ξεκινήσει στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε στους ποδοσφαιριστές του και το «σκονάκι» με τα τρωτά σημεία της Ιαπωνίας, δηλαδή που μπορεί να… χτυπήσει η Εθνική.

«Είναι μια ομάδα που τρέχει αδιάκοπα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλουν να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα και πάντα έχουν σωστές αλληλοκαλύψεις. Θα πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους για να τους μπλοκάρουμε», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πορτογάλος.

Οι διεθνείς παρακολούθησαν επιλεγμένα σημεία των τελευταίων αγώνων της Ιαπωνίας, ενώ είχαν επιλεχθεί και ορισμένες χαρακτηριστικές φάσεις του ματς κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το αδύναμο σημείο της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι που επιλέγει συνήθως το 4-2-3-1 είναι η αμυντική γραμμή και η γενικότερη ανασταλτική λειτουργία στοιχείο που μπορεί να δώσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τη δυνατότητα να απειλήσει στον «αέρα» με τις στημένες φάσεις και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.