Ειδησεογραφικό site

Αλλαγές από σήμερα στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών

37

Νέο κύμα αλλαγών από σήμερα στις γραμμές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα, σειρά για αλλαγές έχουν τα βόρεια και δυτικά προάστια, όπου έγιναν τροποποιήσεις σε οκτώ γραμμές, ενώ καταργείται προσωρινά και η γραμμή Express «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα» που εξυπηρετούσε από τον περασμένο Μάϊο τους τουρίστες της κρουαζιέρας.

Για τη συγκεκριμένη γραμμή είχε διατυπώσει αντιρρήσεις ο Δήμος Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «με τη λειτουργία της, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν μένουν καθόλου στον Πειραιά». Πάντως, σύμφωνα με στελέχη των «Σ. Α», η γραμμή αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τον Μάρτιο του 2015.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες γραμμές:

Τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 704 Καματερό – Στ. Αττικής, ώστε να φτάνει έως την πλατεία Αγίων Αναργύρων. Η γραμμή θα μετονομαστεί σε 704 Καματερό – Πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Τροποποίηση της γραμμής 701 Καματερό – Ιλιον – Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό της Ανθούπολης, μετονομαζόμενη σε 704 Καματερό – Ιλιον – Στ. Ανθούπολης.

Τροποποίηση της γραμμής 747 Πετρούπολη – Πανόραμα – Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό Ανθούπολης. Θα μετονομαστεί σε Πετρούπολη – Πανόραμα – Στ. Ανθούπολης.

Η κυκλική γραμμή 527 Πεύκη – Μαρούσι θα τροποποιηθεί σε Πεύκη – Στ. Νερατζιώτισσας, ώστε να καταλήγει στο σταθμό.

Η κυκλική γραμμή 501 Πεύκη – Μαρούσι Α μετονομάζεται σε Πεύκη – Μαρούσι.
Στη γραμμή 640 που είναι τοπική του Ηρακλείου, μεταφέρεται μόνιμα η αφετηρία από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην οδό Κουντουριώτου.

Η γραμμή 444 Χαλάνδρι – Γαλάτσι – Στ. Άνω Πατήσια, γίνεται κυκλική και μετονομάζεται σε Στ. Ειρήνη – Γαλάτσι – Στ. Ανω Πατήσια και ορίζεται νέα αφετηρία και τέρμα επί της οδού Νεραντζιωτίσσης.

Τροποποίηση της γραμμής Β8 Πολυτεχνείο – Ν. Φιλαδέλφεια – Μεταμόρφωση, η οποία μετονομάζεται σε 619 Μεταμόρφωση – Ν. Φιλαδέλφεια – Στ. Ανω Πατησίων, με αφετηρία και τέρμα στην οδό Ζέας της Μεταμόρφωσης.

Σημειώνεται, ότι σε πολλές από τις γραμμές που τροποποιούνται, καταργούνται και αρκετές στάσεις, ενώ ιδρύονται ορισμένες καινούριες. Πολλές από τις στάσεις θα παραμείνουν σε λειτουργία καθώς εξυπηρετούν άλλες γραμμές. Ωστόσο, οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην ταλαιπωρούνται, περιμένοντας άσκοπα σε λάθος στάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.