Ειδησεογραφικό site

Αλέξης Τσίπρας, 2012: «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή» (Βίντεο)

39

argentini_0

Από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή το 2012 όταν είχε δηλώσει «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή».

«Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις. Θα έχουμε χάσει πλήρως εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα ήμαστε υποτελείς και ολόκληρη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας στον υπουργό Οικονομικών ότι «θα σας χτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κυρία Μέρκελ».
Όπως όμως υποστήριξε «πολύ σύντομα ο λαός θα σηκώσει κεφάλι και πολύ γρήγορα οι ευρωπαίοι θα έχουν απέναντί τους μια ηγεσία που δεν λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν».
Υπερασπιζόμενος την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, ο κ. Στουρνάρας απάντησε στον κ. Τσίπρα:
«Θεωρείτε ότι θα πήγαινε η κυρία Μέρκελ ή η Ολλανδία στα δικά τους κοινοβούλια και θα τους έλεγαν «ας δώσουμε 400 δισ. ευρώ στους κακομοίρηδες τους Έλληνες επειδή τους αγαπάμε;». Και κατέληξε: «Πρέπει να πάμε με το σπαθί μας και να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να πάρουμε και δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Τέλος, όσον αφορά τις παχυλές αμοιβές που όπως αποκαλύφθηκε λαμβάνουν τα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ: διαστρέβλωση των δηλώσεων Τσίπρα

Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα.
Τα ίδια μέσα, βέβαια, αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους «κακόμοιρους» Έλληνες. Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής. Η φτώχεια και η ανεργία στην οποία καταδικάζεται το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης δεν εξωραΐζονται από τέτοιες συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές.

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση:
«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Σκληρό τάνγκο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την… Αργεντική
Σχολιάζοντας η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος ‘Τσίπρας’ στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ αποκαλύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ενόψει των νέων βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δεν συγκαλύπτεται από επικοινωνιακά τεχνάσματα που στερούνται σοβαρότητας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.