Ειδησεογραφικό site

Ακρόαση Στουρνάρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να εγκριθεί ο διορισμός του στην ΤτΕ

37

Από ακρόαση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής θα περάσει σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του. Τον κ. Στουρνάρα θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και προτείνει την τοποθέτησή του.

Ο κ. Στουρνάρας θα κληθεί από την Επιτροπή της Βουλής να απαντήσει σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το τραπεζικό σύστημα και τα οποία ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα είχε διαχειριστεί ως υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας, είχε διατυπώσει ενστάσεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Γ. Στουρνάρα και είχε ξεκαθαρίσει πως ενδεχόμενη επιλογή του για τη θέση του νέου Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος από την κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που έλθει στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει δημοσίως αναφέρει πως θα επιδιώξει την αποπομπή του κ. Στουρνάρα με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο για να πετύχει την παραίτηση του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.