Ειδησεογραφικό site

Ακριβότερο το ρεύμα στα εξοχικά – Αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

30

Αντιμέτωποι με αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς ρεύματος θα βρεθούν από την 1η Ιουλίου περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες, οι οποίοι ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες/τετράμηνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων της Παρασκευής, από την ερχόμενη Τρίτη η συγκεκριμένη χαμηλή κατηγορία καταργείται και ενοποιείται με την αμέσως επόμενη, από 801-2.000 κιλοβατώρες. ‘Ετσι δημιουργείται μια νέα κατηγορία από 0-2.000 κιλοβατώρες.

* Ένα εξοχικό με κατανάλωση 750 κιλοβατώρες/εξάμηνο με λογαριασμό 60 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με 6-7 ευρώ.

* Σε ένα άλλο εξοχικό με κατανάλωση 400 κιλοβατώρες το εξάμηνο, ο λογαριασμός είναι της τάξης των 30 ευρώ και η επιβάρυνση θα είναι 3-4 ευρώ.

Το ΥΠΕΚΑ επικαλείται για την αύξηση τη σχετική μνημονιακή υποχρέωση και το γεγονός ότι οι κάτοχοι εξοχικών απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τα φτωχά νοικοκυριά απλά επειδή βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με αυτά, λόγω χαμηλής κατανάλωσης.

«Έχουμε καταφέρει το μικρομάγαζο και το κατάστημα της γειτονιάς να επιδοτούν τη δεύτερη και τρίτη κατοικία» τονίζει στέλεχος του ΥΠΕΚΑ, για αυτό και στον αντίποδα αυτών των αυξήσεων έρχονται μειώσεις για 1,1 εκατομμύριο μικρές εμπορικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.