Ειδησεογραφικό site

Ακίνητα με… (ηλεκτρονικό) «ονοματεπώνυμο», σε όλη τη χώρα

34

Κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες, οικοδομικές άδειες, e-ταυτότητα κτηρίου διασυνδέονται έως το 2020 με το Taxis Είναι το αυτονόητο, όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουν επενδυτές και απλοί πολίτες που θέλησαν να προχωρήσουν στην αξιοποίηση μιας έκτασης, χρειάζεται ένας κυκεώνας διαδικασιών για να έχεις μια αρχική απάντηση για το αν το σχέδιό σου μπορεί να εκτελεστεί. Και το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν καν απάντηση.
Οι τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) είναι προσαρμοσμένες, ως οφείλουν, στην ηλεκτρονική εποχή και αν και με όχι τόσο γρήγορο ρυθμό όπως είναι αναγκαίο, η προοπτική είναι με το πάτημα ενός κουμπιού υπολογιστή ο πολίτης να μαθαίνει στη στιγμή αν το σχέδιο για το ακίνητό του είναι εφαρμόσιμο. Πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση, η οποία, εκτός απροόπτου, θα γίνει ορατή το 2020 με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, των δασικών χαρτών και των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ).
Ολοι οι δήμοι υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής της χρηματοδότησής τους υποχρεούνται μέχρι το 2020, υπό τη στενή ηλεκτρονική παρακολούθηση του ΥΠΕΚΑ, να εκπονήσουν τα ΤΧΣ. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθεί σε κάθε δήμο ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον όλης της έκτασης που καλύπτει (εντός και εκτός σχεδίου με τους σημερινούς γνώριμους όρους) και με το πάτημα ενός κουμπιού θα φαίνεται τι μπορεί να γίνει πού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.