Ειδησεογραφικό site

Αιχμές Λοβέρδου για Παυλόπουλο: Δεν πρέπει να ταυτίζεται με κόμματα…

85

Για άσκηση των καθηκόντων του πέραν των όσων προβλέπει το Σύνταγμα εγκαλεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Λοβέρδος σχολιάζει την τοποθέτηση του κ. Παυλόπουλου για τη ζημιά που προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία το PSI και τον καλεί να μην ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα, τα οποία και έχουν αυτή την άποψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Αναμείχθηκε στη πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI.

Πρώτον, η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική.

Δεύτερον εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI.
Τρίτον ο ισχυρισμός του είναι τέλειος λανθασμένος γιατί τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι  φυσικά με το PSI που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.