Ειδησεογραφικό site

Αιφνιδιαστική έλευση Τόμσεν στην Αθήνα στο τέλος του μήνα για την υψηλή εποπτεία της τρόικας

39

Το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα μαζί με τους εκπροσώπους της Τρόικας και ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου Πόλ Τόμσεν, είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ο «σκληρός» κ. Τόμσεν επιθυμεί να παραβρεθεί στην Αθήνα στο τέλος του μήνα, προκειμένου να έχει την υψηλή εποπτεία των συζητήσεων που θα γίνουν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.

Η πιθανή έλευση Τόμσεν σχολιάζεται από την ελληνική κυβέρνηση ως θετική, αν και όπως επισημαίνουν ο Δανός τεχνοκράτης θα βάλει στο τραπέζι όλα τα καυτά θέματα που έχουν προκύψει και ειδικά το εργασιακό και τις απολύσεις από το δημόσιο τομέα.

Πάντως αναμένεται να είναι ιδιαιτέρα πιεστικός προς την ελληνική κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρουν πηγές, η τρόικα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Παρίσι με την ελληνική κυβέρνηση δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που έδωσαν ορισμένοι υπουργοί.

Ο κ. Τόμσεν θεωρεί μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα τα προγράμματα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Η άφιξη της τρόικας αναμένεται στο τρίτo δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.