Ειδησεογραφικό site

Αιτήσεις από 370 νοικοκυριά για το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς

33

Έως σήμερα το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας είχαν υποβληθεί αιτήματα των Δήμων Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιώς και Αχαρνών, τα οποία συνολικά αφορούν στην παροχή έκτακτου βοηθήματος σε 370 νοικοκυριά για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών καθώς και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν σε κατοικίες και οικοσκευές από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής.

Η βασική συνδρομή του Τομέα της Πρόνοιας συνίσταται σε δύο προγράμματα: στην επιδότηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 587 ευρώ και στην αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και οικοσκευής με ύψος που κυμαίνεται από 1.174 ευρώ έως 5.870 ευρώ.

Σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος απέστειλε χθες, Τρίτη, η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας προς τους Δήμους για να αιτηθούν τα αναγκαία ποσά.

Με βάση το αίτημα προωθήθηκε άμεσα απόφαση σκοπιμότητας του έκτακτου βοηθήματος των 587 ευρώ του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ώστε να εκταμιευτούν χωρίς καθυστέρηση και να αποδοθούν στους εν λόγω Δήμους οι πρώτες ενισχύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.