Ειδησεογραφικό site

Αισιόδοξη η Όλγα Κεφαλογιάννη για νέα άνοδο του τουρισμού το 2015

33

Αισιόδοξη ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα θα σημειώσει νέα άνοδο το 2015 εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, επικαλούμενοι τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως τα δύο τελευταία χρόνια πετύχαμε αλλεπάλληλα ρεκόρ τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων.

Όπως είπε, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της στον τουρισμό επειδή ακολουθήσαμε πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Προχωρήσαμε -υπογράμμισε- σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων ταχύτερης ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό και τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού κλίματος.

Είπε ακόμη ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία καθώς τονώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ότι για πρώτη χρονιά φέτος οι δείκτες της οικονομίας βελτιώνονται περαιτέρω και  παρουσιάζουν θετικό πρόσημο.

Εν τω μεταξύ, στο ελληνικό περίπτερο της WTM, έγινε από εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του θρησκευτικού εντύπου «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα». Το συγκεκριμένο κείμενο επιμελήθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Τη δαπάνη της εκδόσεως κάλυψε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και την έκδοση είχε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ΕΟΤ ανέλαβε την υλοποίηση προγράμματος καταγραφής και προβολής μοναστηριακών προϊόντων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.