Ειδησεογραφικό site

Αθανασίου: «Τα μέλη της ΧΑ θα έχουν μια δίκαιη δίκη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου»

55

«Η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν θα έχουν δίκαιη δίκη», δεσμεύτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας από τη Θεσσαλονίκη την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή στο ακροατήριο των μελών της Χρυσής Αυγής.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν – αν παραπεμφθούν – θα έχουν μια δίκαιη δίκη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο υπουργός στο περιθώριο ημερίδας, με θέμα «Θεσμοί σε Κρίση», που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είπε ότι η προδικασία έφθασε στο τέλος και με την ολοκλήρωση της προανάκρισης γίνεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου για να παραπεμφθούν σε δίκη άτομα, εφόσον υπάρξουν αδικήματα.

«Η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της ανεξάρτητα χωρίς να επηρεάζεται και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζηλευτή, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους του ευρωπαίους εταίρους μας», επισήμανε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις καταγγελίες στελεχών της Χρυσής Αυγής, που υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα πολιτικά κόμματα είπε ότι αυτές οι απόψεις έχουν στόχο να παραπληροφορήσουν τους πολίτες.

«Αυτά που ακούστηκαν από ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από την πολιτική εξουσία είναι εκ του πονηρού και είναι περιττό ακόμα και να τα διαψεύδει κανείς, γιατί παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.