Ειδησεογραφικό site

Αθανασίου: «Δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί γάμος ομόφυλων στην Ελλάδα»

29

Την άποψή ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου, εξέφρασε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων και αν η κυβέρνηση προτίθεται να πει το «ναι» σε μια τέτοια απόφαση, εμφανίστηκε αντίθετος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις και την φύση του ανθρώπου.

«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όσον αφορά στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης υιοθέτησης του συμφώνου συμβίωσης, που εξετάζει το υπουργείο, ο υπουργός είπε πως πρέπει να εξεταστούν οι συνέπειες από την υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης, αν και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει καταδικασθεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την μη υιοθέτησή του.

«Είναι μια πραγματικότητα, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, καθώς «είναι λίγο επικίνδυνο να το λέμε έτσι, με μια μονοκοντυλιά, με μια γραφή να λέμε σύμφωνο συμβίωσης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.