Ειδησεογραφικό site

Αθήνα: Νυχτερινό μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε μηχανήματα τραπεζών, αυτοκίνητα και γραφεία της ΝΔ

26

Εμπρηστικές επιθέσεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) διαφόρων τραπεζών πραγματοποίησαν άγνωστοι σε επτά διαφορετικές περιοχές της Αθήνας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο στόχαστρο των εμπρηστών μπήκαν και πέντε αυτοκίνητα αλλά και γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εμπρησμοί ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε μηχάνημα της Εθνικής τράπεζας, το οποίο είναι τοποθετημένο σε πολυκατάστημα, στην οδό Μονής Σέλτσου 10 στα Κάτω Πατήσια.

Συνεχίστηκαν την 00.50 σε ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Γλυφάδα, στη διασταύρωση των οδών Γούναρη 131 και Ιθάκης.

Υστερα σχεδόν από μια ώρα πυρπόλησαν μηχάνημα της Πειραιώς, στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών 96 στο Μαρούσι και της Eurobank, την 02.00 στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 75, στο Χαλάνδρι, το οποίο βρισκόταν έξω από πολυκατάστημα.

Δυο επιθέσεις έγιναν και στη Νέα Σμύρνη με τον εμπρησμό ΑΤΜ της Εθνικής και της Πειραιώς, στην οδό Αρτάκης 54 και 90, αντίστοιχα.

Μια ακόμη φωτιά προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια σε μηχάνημα τράπεζας την 05.05 στην οδό Σποράδων 45, στην Κυψέλη.

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν την 00.58 στη διασταύρωση των οδών Πόντου και Θουκυδίδου στην Αργυρούπολη (ένα ΙΧΕ), την 02.48 στην Κυδωνιών και Εφέσου, στου Παπάγου (αυτοκίνητο της πρεσβείας της Αργεντινής), την 03.04 στην Ιερά Οδό και Ολυμπίας, στο Αιγάλεω (δυο αυτοκίνητα της Νομαρχίας Αθηνών) και την 04.46 στην Λεβαδείας και Τατοΐου, στη Μεταμόρφωση (ένα ΙΧΕ).

Η πυρκαγιά στα γραφεία της Νέα Δημοκρατίας σημειώθηκε την 03.17 στην οδό Περιάνδρου 20, στου Ζωγράφου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έτρεχαν και… δεν έφταναν εξαιτίας των διαδοχικών εμπρησμών, καταφέρνοντας ωστόσο να ελέγξουν τις πυρκαγιές που προκαλούνταν ώστε να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού οι φωτιές ήταν μικρές και είχαν σβήσει όταν έφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.