Ειδησεογραφικό site

«Αδειάζει» το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ιταλός Υπ. Οικονομικών

46

Φυσιολογική θεωρεί την αντίδραση των αγορών από την ημέρα που ανακοινώθηκε το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa ο τεχνοκράτης αναφέρεται στην πολιτική και οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, ενώ «αδειάζει» το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα διέρχεται φάση πολιτικής αστάθειας συνδεδεμένη με τον κίνδυνο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών. Δεν με εκπλήσσει ότι οι αγορές αντιδρούν με νευρικότητα. Πρόκειται για κρίσιμη κατάσταση, αλλά είναι σαφώς διαφορετική από εκείνη του 2011 και του 2012», τονίζει ο τεχνοκράτης υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

Ο Πάντοαν, πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ιταλία, σε ερώτηση της La Stampa για τον πιθανό νικητή των εκλογών, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζητά την αναδιάρθρωση του χρέους, απαντά: «δεν παρεμβαίνω σε εκτιμήσεις άλλων κυβερνήσεων, αλλά η εμπειρία μου λέει ότι η συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη, και, κατά συνέπεια, είναι μεγάλο λάθος να γίνεται αναφορά σε αυτή».

Σε σχέση, τέλος, με την δυνατότητα τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα να επεκτείνουν την κρίση και στην Ιταλία, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών τονίζει «όχι, διότι στο παρελθόν η επέκταση της κρίσης ήταν συνέπεια μιας διαδεδομένης αδυναμίας. Η διατήρηση του ιταλικού και ισπανικού σπρεντ σε χαμηλό επίπεδο αποδεικνύει ότι στην παρούσα φάση οι συνέπειες συγκεκριμένων κρίσεων είναι περιορισμένες».

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.