Ειδησεογραφικό site

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά διαθεσιμότητας και αξιολόγησης την Πέμπτη

40

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του μέτρου της αξιολόγησης στο Δημόσιο και των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πλαίσιο της ίδιας κινητοποίησης, θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 10), για συμπαράσταση στις καθαρίστριες, που έχουν απολυθεί και που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.

Στη συνέχεια, έχει προγραμματισθεί συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 8.00 το βράδυ, την οποία διοργανώνει το Συντονιστικό των καθαριστριών με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Προκήρυξη απεργίας
Να σημειωθεί πως οι κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της αξιολόγησης θα συνεχιστούν, καθώς η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην προκήρυξη απεργίας στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, προκειμένου να επιτευχθεί η αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, ενώ κατέθεσε ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων που έχουν εκδοθεί για την εφαρμογή του μέτρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.