Ειδησεογραφικό site

Αβραμόπουλος: «Υπενθύμισα» στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα τιμά τις συμμαχικές της υποχρεώσεις

36

Θέματα που αφορούν τις προκλήσεις ασφαλείας που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, το μέλλον του ΝΑΤΟ, την προοπτική των ευρωατλαντικών σχέσεων και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε την ανάγκη για «εποικοδομητική και ειλικρινή στήριξη όλων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ» στο πρόσωπο του νέου Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, «προκειμένου ν’ ανταπεξέλθει με επιτυχία στη δύσκολη, αλλά καίριας σημασίας αποστολή του».

«Υπενθύμισα στον κ. Στόλτενμπεργκ» πρόσθεσε, «ότι η Ελλάδα, σε όλη την πορεία της εντός του ΝΑΤΟ, έχει συνεισφέρει και έχει τιμήσει στο ακέραιο τις συμμαχικές της υποχρεώσεις, αγωνιζόμενη πάντοτε μαζί με τους συμμάχους της για την προάσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, όπου κι αν χρειάστηκε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.